Monitoren en Displays
Displays en Monitoren

Voor een complete MIP heb je diverse schermen, minitoren en displays nodig.
De scope van deze website is er niet voor om de verschillen aan te geven, tijdens het lezen zal een ieder duidelijk zijn wat ik bedoel.

Voor de Lower- en Upper Eicas heb ik 10,4 inch TFT schermen gebruikt. Helaas bleek na toezending van de bestelling, de afmetingen van de schermpjes niet te kloppen met wat de leverancier beloofd heeft.
Ze zouden een afmeting van 20 x 24 cm hebben, maar in werkelijkheid was dit  16 x 21,5. En die afmetingen zijn veel te klein voor een bezel (omlijsting) met een afmeting van 18 x 18 cm.
Voor de CAP en FO display units (DU) heb ik bij de plaatselijke computershop 2 stuks 18,5 inch computer monitoren gekocht.
Samsung S19A-100N.

Na het strippen hield ik een scherm over dat nog geen kilo weegt.
De schermen hebben een VGA aansluiting en een aan uit knopje plus een voeding.
Ze passen bijna perfect in de MIP.....ik hoefde alleen aan de beide zijkanten van de reeds aanwezige uitsparingen iets van de MIP weg te zagen.
Achteraf bleken de uitsparingen die ik in de CDU onderbouw had gemaakt niet nodig te zijn.
De besturingsprint heb ik met zwarte ducktape op de achterkant van de gstripte monitor geplakt
Bij het testen van ProSim737 blijkt dat de samenwerking met FSUIPC en IFlyToFsuipc en de B737-800 van IFly en Sismo Ethernetkaarten niet mogelijk is. Het enigste wat ik draaiend heb kunnen krijgen is de CAP en FO course en dit zonder wijzigingen in de gemaakte software aan te brengen.
Waarschijnlijk moet ik de IFly Cockpit Builders Edition aanschaffen als ik niet al te veel programmeerwerk op mijn hals wil halen. Een alternatief is de aanschaf van Orion 737NG DU. Dit is een programma dat alleen de diverse schermen grafisch weergeeft. De interactie met FSX en mijn MIP zal ik dan zelf via programmeren tot stand moeten brengen.
Update: in augustus 2012 heb ik toch maar gekozen voor de IFly Cockpit Builders Edition.